Dani Polajnar, Samo in Iza Login s knjigo

7 Unicorn drive

Knjiga 7 Unicorn Drive, katere avtor sem, pripoveduje zgodbo Ize in Sama Logina – ustvarjalcev pravega “samoroga”. Od IT startup-a, ki je bil ustanovljen v majhni Sloveniji, do prodaje v višini milijarde dolarjev v samo 7 letih.

Za razliko od večine podjetij ob začetku niso natančno vedeli, kaj bodo delali. Vedeli pa so, kaj je njihov namen, ki jih je gnal naprej. Zaradi njega niso odnehali, tudi ko so se soočili z najtežjimi ovirami. Z zavestnim ustvarjanjem so si zastavili visoke cilje in jih zmanifestirali v realnost.

V knjigi je predstavljen tudi Flashlight leadership. To je praktični model novodobnega vodenja organizacije, ki ga simbolizira enostaven predmet – ročna svetika. Pri tem vsak del predstavlja en kos področja delovanja organizacije. Močnejši kot so elementi svetilke in bolj kot so povezani, boljši je rezultat.

7 Unicorn Drive ni le poslovna knjiga, temveč je zgodba o timskem delu, poslanstvu, izzivih in uspehu.

Odlomek iz knjige:

“To je bila res katastrofa. V sobi je bilo tako vzdušje, kot da bi pravkar kdo umrl,” je resno nadaljeval Samo. “Potem pa se je Iza kar naenkrat začela smejati.”
“Smejati?” je bil začuden Danny. “Zakaj? Ali ni bilo bolj tako, da bi se človek kar zjokal?”
“Ja, res je bilo bolj za jok … Ona se je pa smejala. Seveda smo jo vprašali, kaj ji je, pa je čisto hladno odvrnila, da smo si to sami zakuhali.”
“Kako to misliš – sami?”
“Ja, tako, da smo manifestirali neverjetne cilje, ki jih ob trenutnem načinu dela ne moremo doseči. In takoj, ko je Univerzum slišal naše cilje, je bila očitno potrebna sprememba. In ta sprememba je bila Jonathanov klic. Zdaj je vse drugače in se moramo pač znajti. Drugače cilji očitno ne bodo doseženi.”

Naročilo knjige: Amazon

Več o knjigi: 7 Unicorn drive

Več o TBA: Teambuilding academy

Tags: No tags

Comments are closed.